U bent hier

Wat is Bureau Apropeau?

Bureau Apropeau is een advies-, trainings- en coachingsbureau die de klant als uitgangspunt heeft, niet een bepaalde methode of overtuiging.

Het startpunt is de huidige situatie van de klant (groep of individu). Samen met u wordt onderzocht wat de beste weg vooruit is. De trainer/coach heeft daarbij het streven om u en/of uw organisatie minimaal een tot twee stappen verder te brengen.

Dit betekent dat de methode of overtuiging van de trainer/coach volledig ondergeschikt is aan het proces van u als klant: begeleiding of training zal vooral maatwerk zijn, om de aansluiting bij de klant zo optimaal mogelijk te maken. Bij elke begeleiding wordt gekeken welke manier, methode of overtuigingen (of delen daarvan) het beste aansluiten bij u en uw organisatie.

Apropeau gaat van ú uit. U bent u uiteindelijk dè specialist in úw situatie. Samen wordt onderzocht wat de beste weg vooruit is. Door de juiste vragen te stellen kan Bureau Apropeu het juiste voorstel voor u en uw organisatie doen.

De training is in het algemeen opgebouwd uit modules, die nauw aansluiten op de wens van de opdrachtgever. Soms zal het handwerk van de trainer nodig zijn om echt maatwerk te leveren. In de training zelf zal een balans gevonden worden tussen de wens van de opdrachtgever en die van de cursist. Zij zijn immers de specialist in hùn situatie!

Meer dan training alleen

Is het dan enkel training of coaching? Nee! er komt meer bij kijken: een intake met de opdrachtgever en bij voorkeur tevoren ook met de cursisten is maar het begin. Begeleiding kan ook bestaan uit voorbereidingsopdrachten, huiswerk, coaching-on-the-job, intervisie, bereikbaarheid van de trainer voor vragen tussendoor en achteraf. Al-met-al een wat men tegenwoordig noemt "blended learning approach"

De begeleiding is dus niet enkel training. De organisatie moet ook klaar zijn om de training effectief te laten zijn. Het is geen "training for activity", maar "training for impact".

Bureau Apropeau is een sterk samenwerkingsverband

Richard Broer is oprichter en eigenaar van Apropeau. Er zijn meerdere bureaus en diverse trainers actief in het netwerk van Bureau Apropeau die zelfstandig of in samenwerking met elkaar de projecten verzorgen. Deze trainers zijn geselecteerd om de brede inzetbaarheid en om de vaak aanwezige specialismen. Deze specialismen kunnen ingezet worden tijdens elkaars trainingen en vullen elkaar goed aan.

Bureau Apropeau heeft als doel om u en/of uw organisatie een of meer stappen verder te brengen in de professionele ontwikkeling.